La interoperabilitat és la capacitat de compartir informació entre components (com sistemes o dispositius) sense que es perdi el seu significat. En aquesta comunicació, s'ha de garantir l'intercanvi coherent de les dades entre departaments, organitzacions, nivells assistencials o regions, com països o continents. L'objectiu principal és proporcionar als professionals tota la informació rellevant dels seus pacients per a assegurar que el procés de presa de decisions es produeix d'una manera segura, eficient i eficaç. La interoperabilitat garanteix l'accés a la informació independentment del lloc en què s'hagi registrat, afavorint el seu re-aprofitament, minimitzant punts cecs i assegurant el continu assistencial.
La interoperabilitat no és una habilitat binària que succeeix o no, sinó que presenta diferents capes, nivells o dimensions:
Cadascuna d'aquestes dimensions es pot garantir amb l'ús d'estàndards explícitament dissenyats per a aquest propòsit.
Des de la Fundació TIC Salut Social hem elaborat el següent vídeo explicatiu sobre interoperabilitat, estàndards i la pròpia Oficina:
Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat: identifica i defineix els estàndards per assolir la interoperabilitat entre els S.I. from Fundació TIC Salut Social on Vimeo.