Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral

Traduccions d'aquesta pàgina:

ca:sobreofsti:proyectos

Projectes de l'OFSTI

Aquests són alguns dels projectes en els quals participa l'Oficina d'Estàndards i Interoperabilitat(OFSTI) de la Fundació TIC Salut i Social:

Projecte mConnecta: Neix com una plataforma que permetrà prescriure solucions de mobilitat al ciutadà com: webapp, aplicacions mòbils (apps), wearables i dispositius mèdics integrables amb les solucions tecnològiques existents al Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).Precisament és en aquesta tasca d’integració de dades que des de la Fundació TIC Salut Social s’ha treballat en la definició del marc d’interoperabilitat de mConnecta. Aquest marc comprèn les interfícies d’integració amb les plataformes d’autenticació i validació d’usuaris, els sistemes d’informació externs i els diferents dispositius que aporten dades a mConnecta (apps, web apps, wearables, medical devices).

Projecte Intersocial II: És la continuació del projecte Intersocial, iniciativa que té per objectiu definir el vocabulari controlat comú a utilitzar per interoperar informació dins de l’àmbit de l’atenció social, i també amb el de la salut. En aquesta segona fase del projecte, s’està ampliant el vocabulari prèviament definit, treballant els esdeveniments, els factors (de risc i de protecció) i les problemàtiques dels casos d’ús de salut mental i infància.

Diccionari Clínic per iSalut: És un projecte transversal del Departament de Salut gestionat per l'OFSTI, que té per objectiu normalitzar el vocabulari controlat que s'utiliza al SISCAT per a intercanviar informació entre proveïdors. La base del Diccionari és la terminologia clínica SNOMED CT, que actúa com a ontologia i base homogènia de representació, tot i que també conté altres vocabularis que ja s'utilitzen actualment com LOINC, ISCO/CNO, SERAM o SEMNim.

Variables mHealth / mSocial: El subconjunt de variables mHealth mSocial pretén donar resposta a la necessitat d’estandarditzar la informació que s’està recollint des de diferents aplicacions mòbils, de manera que es pugui intercanviar i utilitzar globalment. El subconjunt està basat en la terminologia SNOMED CT i conté conceptes de diferents eixos com el de troballes, entitats observables o qualificadors.

Projecte Intersocial: Iniciativa liderada per l'OFSTI, i que compta amb la col·laboració de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, del PIAISS i dels Departaments de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies, així com amb el suport d'Esteve Tejin HealthCare. El projecte, que es va iniciar en 2016, té com a fita principal definir el vocabulari controlat comú a utilitzar per a interoperar informació en l'àmbit de l'atenció social, particularment dirigida a les persones que tenen necessitats socials i de salut. Mitjançant aquest vocabulari es pretén aconseguir una major integració de les dades dels diferents sistemes de gestió en l'àmbit de l'atenció social a Catalunya.

Projecte HC3: Es tracta del projecte d'Història clínica compartida a Catalunya (HC3), que permet que els centres assistencials comparteixin milions de documents clínics per facilitar el treball dels professionals sanitaris i millorar l’atenció als ciutadans. L’OFSTI, ha donat i continua donant suport en la definició i estandardització de diversos tipus de documents dels que actualment HC3 disposa i de nous tipus de documents que s’afegiran properament.

Marc d’interoperabilitat WiFIS v2.0.2: Es tracta d'un projecte iniciat al 2009 anomenat WiFIS (Work Flow per Institucions de Salut), que tenia com a objectiu desenvolupar un Marc d’Interoperabilitat per intercanviar informació de manera estandaritzada, normalitzant els processos i les comunicacions entre els sistemes d’informació d’entitats de salut del SISCAT, com centres d’atenció primària, o especialitzada o de salut mental. Per a dur a terme la normalització de processos i comunicacions, s’han creat les Guies d’implementació on es defineixen les regles, models d’intercanvi d’informació, missatgeria i terminologies que hauran de ser utilitzades per poder realitzar aquesta normalització. Tots els centres que segueixin les guies d’implementació, i que per tant, implementin el marc d’interoperabilitat WiFIS, tindran la capacitat de connectar-se amb la plataforma d’interoperabilitat definida en el projecte iS3 per tal d’intercanviar informació amb els altres centres que incorporin el mateix protocol.

Projecte iS3: Es tracta d'un projecte d'interoperabilitat que té per objectiu facilitar la integració entre els diferents sistemes d'informació dels proveïdors del SISCAT, afavorint la continuïtat assistencial i la gestió integrada de processos assistencials. L'OFSTI ha definit el marc d'interoperabilitat del projecte (basat en la missatgeria WiFIS) i ofereix suport en la seva adopció i desenvolupament.

Projecte SIMDCAT-PD: L’OFSTI, de la Fundació TIC Salut Social, ha participat en el projecte SIMDCAT per desenvolupar el paquet de treball sobre Patologia Digital, el qual consisteix en realitzar un anàlisis de l’estat de l’art dels estàndards existents, tant sintàctic com semàntics. per a la representació i compartició d’imatge digital d’anatomia patològica.

Trillium Bridge II: És un projecte d'interoperabilitat que busca crear una comunitat global per a la pràctica de la innovació en salut digital, ampliant l'adopció del resum de pacient a tot el món. Dins del projecte s'han identificat nous casos d'ús en els quals aplicar el resum internacional del pacient i se'n definit l'especificació FHIR.

ca/sobreofsti/proyectos.txt · Darrera modificació: 2020/05/13 09:34 per administrador